Start
Activiteiten Verhuur
workshops
FacebookTwitter
Meer weten van outdoornavigatie? Een actieve en praktijkgerichte workshop geeft je de kennis om zelf meer op avontuur te gaan. Hieronder vindt u onze verschillende workshops. Zijn er onderwerpen die je graag behandeld ziet en die niet staan beschreven? Laat het ons even weten, wellicht kunnen we de inhoud van een workshop op je wensen afstemmen.

Introductie in Geocaching

GPS en
geocaching worden vaak samen genoemd. Maak kennis met dit wereldwijd gespeelde spel. Er zijn meer dan 2 miljoen geocaches verspreid over de hele wereld en er zijn meer dan 6 miljoen geocachers. Samen gaan we op zoek naar de leukste geocaches in de buurt. We geven uitleg over de grondbeginselen van het spel en leren je omgaan met GPS.


Beginnerscursus GPS-navigatie

Steeds vaker hoor je over fietsen of wandelen met GPS. Op internet worden routes aangeboden die je wel mooi lijken, maar je weet niet hoe te beginnen. Misschien heb je zelfs al een GPS-ontvanger, maar lukt het nog niet om er echt iets uit te halen. Met deze workshop leer je werken met coördinaten, tracks en routes.
eTrex 10 Verder wordt er uitleg gegeven over verschillende types GPS-apparatuur.


Gevorderdencursus GPS-navigatie

Je kunt al een coördinaat invoeren en begrijpt hoe een track gelopen kan worden. Er blijken echter meer functies verborgen te zijn in je GPS-ontvanger, maar wat die nu doen? Leer meer over (kruis)peilingen, gevarencirkels, routeerbare kaarten, backtracking enz. Als je graag specifieke onderwerpen behandelt ziet, geef dat dan vooraf aan.Workshop kaart, kompas en GPS

GPS-navigatie is een praktisch hulpmiddel. Toch blijven voor echte outdoornavigatie kaart en kompas onontbeerlijk. De topografische (staf)kaart biedt een goed overzicht op de omgeving om je heen en maakt gedegen planning van wandelingen, fiets- of vaartochten mogelijk. Leer bij deze workshop hoe je de GPS en traditionele kaartleestechnieken samenbrengt door coördinaten van de kaart af te lezen met een kaarthoekmeter. Natuurlijk worden er ook een aantal fijne kneepjes over kaart- en kompasgebruik gedeeld.


Algemene informatie over onze workshops

Locatie
Navigeren leer je in het veld, niet in een cursusruimte. We kunnen onze workshops dus in principe op iedere plek en in iedere gewenste omgeving aanbieden. Laat ons weten waar je aan de slag wil, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Tijdsduur
Bovengenoemde workshops zijn in een dagdeel (ongeveer 3 uur) te doen. Hoe meer tijd er voor praktijkoefening is, hoe beter de stof blijft hangen. Twee opeenvolgende dagdelen zijn daarom ideaal.

Prijzen (exclusief € 21% BTW)
€ 75,- per dagdeel + € 5,- per deelnemer (maximaal 20 personen). Voor iedere deelnemer is een informatiemapje met alle behandelde stof. Voor iedere deelnemer is tijdens de workshop een GPS-ontvanger te gebruiken.

Over ons Contact Werkwijze
Voorwaarden

Niets van deze website mag zonder toestemming van Welkom Buiten worden gebruikt.